Elnyert pályázataink

Kedvezményezett neve: Arany Napsugár Kereskedelmi, Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Tevékenységbővítés az Arany Napsugár Kft-nél

Szerződött támogatás összege : 14 942 550 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt tartalmának bemutatása: Az elmúlt években jelentős mértékben fejlesztettük a rendelkezésre álló technológiát, azonban a versenyképesség fenntartásához szükséges a jelenlegi termékportfóliónk (időszaki kiadványok kötészeti munkája) bővítése.

Az Arany Napsugár Kft. a kötészeti, befejező műveletek ellátására rendelkezik megfelelő technológiával. A fejlesztés célja, hogy a kötészeti munkákat minél nagyobb precizitással és nagy hatékonysággal mi magunk tudjuk elvégezni, minőségi nyomdai kivitelezést tudjunk megvalósítani. A projektben beszerezni kívánt gép teljes körűen hozzájárul céljaink kiteljesedéséhez. A Horizon hajtógép összesen 8 párhuzamos és 1 kereszthajtást tud egyszerre elvégezni, így akár névjegy-méretűre is tud hajtani nagy íveket. A hajtógéppel így olyan kisméretű kötészeti és nyomdai termékeket tudunk elkészíteni, mint például mini könyveket vagy akár gyógyszerek használati útmutatóit, melyekre eddig a technológia hiányában nem volt lehetőségünk.

A kötészeti folyamat ellátásához szükséges egy professzionális B/2 méretű hajtogatógép beszerzése. A fejlesztéssel lehetőségünk nyílik a megnövekedett piaci igények kielégítésére, új piac szereplők megszerzésére ezáltal pozíciónk megerősítésére. A nyomdagép beszerzési ára: 95.000 Euro

Az innovatív technológia honosítása nyomdaipari tevékenységünkben, partnereink igényeinek megfelelően, gyorsabb és hatékonyabb, kisebb árbeépítési költségigényt jelent majd. A hajtogatógép beszerzésével nem szükséges alvállalkozót bevonnunk, a teljes nyomdai gyártási folyamatot megvalósíthatjuk cégen belül. A gyártási folyamat lerövidítésével (szállítási idő) és a költségek csökkentésével versenyképes árat tudunk biztosítani partnereinknek, ezzel mind Magyarországon, mind az Európai Unión belül növelhetjük piaci részesedéseinket.

A nyomdagép telepítését 2018. október 15-re tervezzük befejezni. A telepítéssel külső szakembereket kívánunk megbízni, illetve a munkálatok egy részét saját munkatársaink végzik el.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.02.

Projekt azonosító száma : GINOP-2.1.8-17-2017-01341